ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Στη δεξιά στήλη με ην ονομασία ''ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ'' βλέπετε τις λέξεις κλειδιά (ετικέτες) που η κάθε μια σε παραπέμπει (αφού την επιλέξετε) σε κάθε ενότητα (Θεματολογία)

πχ Κάνοντας ΚΛΙΚ στη λέξη "ΝΟΥΒΕΛΕΣ" αυτόματα θα έρθουν στο προσκήνιο όλες οι αναρτήσεις αυτού του είδους (μόνο οι τίτλοι)

Φυσικά η σελίδα δεν χωρά όλες τις αναρτήσεις γιαυτό, στο τέλος της σελίδας καντε κλικ στη φράση ''Παλαιότερες αναρτήσεις'' μέχρι να φτάσετε στην τελευταία

Επιλέγοντας με ένα κλικ πάνω στον τίτλο, ανοίγει όλο το κείμενο για να το διαβάσετε.

Καλή ανάγνωση

6/10/10

Σεπτέμβρης


Χρονογράφημα

Σεπτέμβρης. Ο πιο πλούσιος μήνας. Χαρισματικός, αισιόδοξος, χουβαρντά τον έλεγε η γιαγιά μου η Ελένη. Απ’ εδώ αρχίζει κανονικά ο χρόνος κι όχι το Γενάρη. Την πρωτοχρονιά ελπίζεις, τον Σεπτέμβρη όμως θερίζεις. Τα σπαρτά τα σταφύλια, τα γεννήματα της γης. Χειροπιαστά πράγματα. Οι άλλοι μήνες είναι της προσμονής. Το χειμώνα περιμένεις την άνοιξη. Την Άνοιξη σου μυρίζει καλοκαίρι κι ονειρεμένες ακρογιαλιές. Το καλοκαίρι σε λιώνει το λιοπύρι  κι αφήνει συχνά ανεξίτηλα σημάδια στην καρδιά μας με τους καλοκαιρινούς μας έρωτες, που κρατούν όσο και οι διακοπές μας. Μόνο ο Σεπτέμβρης δεν περιέχει την έγνοια τέλος. Ο Σεπτέμβρης είναι πάντα η αρχή, η αφετηρία. «ραντεβού τον Σεπτέμβρη διαβάζουμε στις ταμπέλες των χειμερινών σινεμά. Το ορόσημο για κάθε ξεκίνημα θα το βρεις εδώ. Η νέα σαιζόν για τις κινηματογραφικές ταινίες. Οι βαρύγδουπες μεταγραφές των ποδοσφαιριστών, η έναρξη της νέας σαιζόν του ποδοσφαίρου. Τα πρωτάκια στο σχολείο που γεμίζουν τιτιβίσματα τις μέχρι χθες άχαρες άδειες αυλές. Ακόμα και η ετοιμασία για το μεγάλο ταξίδι των πελαργών σηματοδοτεί κάτι καινούργιο. Όλα  γύρω σου φωνάζουν «έϊ τι κάθεστε, ήρθε ο Σεπτέμβρης.

Η καλοκαιρινή χαλαρότητα παραδίνει τη σκυτάλη της στη δροσιά του φθινοπώρου. Ο κόσμος του εμπορίου, ειδικότερα της ένδυσης, ετοιμάζουν τις βιτρίνες με τη νέα κολεξιόν. Όλα μυρίζουνε φρεσκάδα. Ακόμα, όπως λένε οι στατιστικές, τον μήνα αυτό επιλέγουν τα περισσότερα ζευγάρια για να τελέσουν το γάμο τους. Η φύση συμμετέχοντας σ’ αυτό το πάντρεμα στρώνει τα καφετί χαλιά της στη γη και υποκλίνεται για να περάσουν από πάνω το εκλεκτότερο και πιο αγαπημένο πλάσμα του θεού, ο άνθρωπος.
Το μόνο τέλος που έχει αυτός ο μήνας, είναι το πέσιμο της αυλαίας για τα χελιδόνια και τους πελαργούς, γιατί πρέπει κάτι να μας θυμίζει πως όλα στη ζωή τελικά, έχουν ένα τέλος και πως η ίδια η ζωή μας είναι πάντα εφήμερη.

Σεπτέμβης 2010

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Και ο Οκτώβρης Κωνσταντίνε μου ίσως είναι και καλύτερος.
Χουβαρντάς στην καρδιά ...

Νάσαι καλά