ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Στη δεξιά στήλη με ην ονομασία ''ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ'' βλέπετε τις λέξεις κλειδιά (ετικέτες) που η κάθε μια σε παραπέμπει (αφού την επιλέξετε) σε κάθε ενότητα (Θεματολογία)

πχ Κάνοντας ΚΛΙΚ στη λέξη "ΝΟΥΒΕΛΕΣ" αυτόματα θα έρθουν στο προσκήνιο όλες οι αναρτήσεις αυτού του είδους (μόνο οι τίτλοι)

Φυσικά η σελίδα δεν χωρά όλες τις αναρτήσεις γιαυτό, στο τέλος της σελίδας καντε κλικ στη φράση ''Παλαιότερες αναρτήσεις'' μέχρι να φτάσετε στην τελευταία

Επιλέγοντας με ένα κλικ πάνω στον τίτλο, ανοίγει όλο το κείμενο για να το διαβάσετε.

Καλή ανάγνωση

10/2/10

Αχ αυτό το καταραμένο facebook.


Αχ αυτό το καταραμένο facebook. Ο καινούργιος πειρασμός. Το κόλλημα της νεολαίας μας. Κοντεύει σχεδόν να υπερνικήσει το φραπόγαλο.
-          Θα σε δω το βράδυ, αλλά δεν με έχεις κάνει ακόμα “add” Τι δεν έχεις ακόμα “account” Έλα καημένη που ζεις.
Έλα ντε που ζει. Σήμερα η κάθε μαραμένη ύπαρξη έχει σελίδα στο Facebook. Μοιραία μου έρχεται στο νου ένα τραγούδι του Κώστα Χατζή που το ακούγαμε στον «Σκορπιό» εκείνα τα χρόνια και σατίριζε τους θαμώνες του Κολωνακίου κι έλεγε «Λολίτες, γυναικάκια μίνι μάξι και σορτσάκια κύριοι με κιμονό, κρεμαστάρια στο λαιμό, μασκαράδες κωμωδία και καρέκλες ποικιλία στη μικρή πλατεία.»
Τουλάχιστον αυτό το τραγούδι κατηγοροποιοί μια μικρή ομάδα ανθρώπων. Το facebook αγγίζει το πανελλήνιο.
Κοντολογίς λοιπόν, εάν δεν έχεις σελίδα στο φατσοβιβλίο (ναι μωρέ στο Facebook) δεν υπάρχεις, είσαι έξω από την πραγματικότητα, άσε που μπορεί να μείνεις και στο ράφι γιατί πως αλλιώς θα βρεις το ταίρι σου.
Αγόρια με γυμνασμένα σώματα καταχωρημένοι στις σελίδες των κοριτσιών και τα κορίτσια, ενζενύ κάθε είδους, teen. Φοιτητριούλες και κάθε λογής θυλικό σε πόζες κατευθείαν βγαλμένες από την εκπομπή της Καγιά, στέλνουν σε πανελλαδική εμβέλεια τα κάλλη τους προκαλώντας τον πόθο των ανδρών. Και οι μαϊντανοί (αλίμονο αν δεν υπήρχαν κι αυτοί) δίνουν το άλλοθι σε όλους τους παρατρεχάμενους που «κοσμούν» το πάνθεον των connecting people και σου λένε, τι λες καλέ, ακόμα κι ο Ομπάμα έχει σελίδα. Εγώ τουλάχιστον δεν απορώ. Εγκρίνω μάλιστα και επαυξάνω γιατί και ο Έλληνας πρωθυπουργός, οι βουλευτές μας, άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά. Τζάμπα διαφήμιση και να πάει χαμένη. Ο αλήστου μνήμης «κύριος» Γκέμπελς χρησιμοποίησε το ραδιόφωνο για την προπαγάνδα του. Σήμερα έχουμε το ιντερνετ.
Εγώ πίστευα πως θα ήταν ένα βήμα για ανταλλαγή πληροφοριών, ιδεών και οτιδήποτε καινούργιου. Σήμερα ειδικά που η Ελλάδα ζει τη χειρότερη της εποχή μετά τον πόλεμο και σφίγγει ασφυκτικά  ο βρόχος στο λαιμό μας, ιδιαίτερα της νεολαίας μας, που θα πληρώσει το βαρύτερο και μεγαλύτερο τίμημα, αντί λοιπόν να αναμεταδίδεται η άποψη ότι τουλάχιστον έχουν αφουγκραστεί τα ζήτημα, βρίθει το facebook από προσκλήσεις του ενός προς τον άλλον για να τον κάνεις “add” για ποιο λόγο; Για να απαντήσει στο κουΐζ  «ποια στάση σου αρέσει καλύτερα στο κρεβάτι;
Υπάρχει κι ένα άλλο κίνητρο. Είναι μεγάλο καμάρι για τους χρήστες της σελίδας το Hi-score. Πόσους έχεις εντάξει δηλαδή στη λίστα των φίλων σου. Εδώ τα κορίτσια κάνουν θραύση για να πάρουν στο τέλος την εκδίκηση τους, ποια δηλαδή. Παρ’ ότι αβίαστα θα σε αποδεχθούν στη λίστα τους, σπάνια ‘η και καθόλου δεν θα μπουν στον κόπο να απαντήσουν στον άγνωστο καινούργιο φίλο. Τότε προς τι η επαφή; Ακόμα κι αν γράψουν κάτι θα είναι ανούσιο, ολιγόλογο δίκην τηλεγραφήματος και δεν θα περιέχει καμιά βαρύγδουπη ανακοίνωση. Συνήθως περιστρέφονται γύρω από σεξουαλικά υπονοούμενα και τίποτε άλλο. Το αστείο είναι ότι γενικώς απαντούν στους κολλητούς τους, άτομα δηλαδή που θα συναντήσουν σε λίγη ώρα ή που μόλις πριν από λίγο έπιναν καφέ μαζί. Υπάρχουν βέβαια και οι φωτογραφίες. Ξενύχτια εκδρομές όλα στην πασαρέλα. Κοιτάξτε κόσμε πως ζω εγώ. Μέχρι και ταξίδι στη Γαλλία έκανα. Τη βλέπεις  την άλλη τη φωτό; Είμαι με το αγόρι μου σε τάδε ρεστοράν.
Αχ βρε Λαζόπουλε. Μάτια πασχίζεις να βαφτίσεις το πεκινουά σκυλάκι, σε λυκόσκυλο. Μάταια μας ξεσηκώνεις με τις αναφορές σου, η νεολαία μας και η νεολαία μας, θα μας κάνει αυτό, θα μας φέρει εκείνο, κάποια μέρα θα μας εκδικηθεί. Λίγο ή πολύ Λάκη μου πασχίζεις να μας εμφυσήσεις το μήνυμα «Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους» Καλά το συμπλήρωσε ένας άλλος συνάδελφος σου « με Ρολεξ στα χέρια με αντύντας στους ώμους»

4/2/10

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥΝΑ:ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ FACEBOOK ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΙΚΡΗ ΕΠΑΙΞΑ ΣΕ ΑΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ, ΦΛΕΡΤΑΡΑ,ΒΓΗΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ,ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑ,ΕΖΗΣΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ SEX........ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ /Α ΣΧΟΛΙΟ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.ΜΠΡΑΒΟ ΚΩΣΤΑ ΕΧΕΙΣ ΠΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.

Μαριλένα είπε...

προς Ανώνυμο:
δε γράφουμε με κεφαλαία ΠΟΤΕ!
ειναι σα να φωνάζουμε: τόσο περιττό όσο και άκρως ενοχλητικό.


προς αγαπητό blogger:

τα παλια τα χρόνια
(και για να θυμασαι τον Χατζή, περίπου σαν και μενα θα 'σαι)
είχαμε την αλληλογραφία και το post restante (έτσι γράφεται;).
οι καιροί έχουν αλλάξει
το νόημα όμως πάνω κατω το ίδιο ειναι.

μη κολλάς στο "φαίνεσθαι"
η ουσία ειναι η ιδια.

χαρηκα κι εγώ που σε γνώρισα :)

καλά να περνάς
και καλή Σαρακοστή!