ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Στη δεξιά στήλη με ην ονομασία ''ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ'' βλέπετε τις λέξεις κλειδιά (ετικέτες) που η κάθε μια σε παραπέμπει (αφού την επιλέξετε) σε κάθε ενότητα (Θεματολογία)

πχ Κάνοντας ΚΛΙΚ στη λέξη "ΝΟΥΒΕΛΕΣ" αυτόματα θα έρθουν στο προσκήνιο όλες οι αναρτήσεις αυτού του είδους (μόνο οι τίτλοι)

Φυσικά η σελίδα δεν χωρά όλες τις αναρτήσεις γιαυτό, στο τέλος της σελίδας καντε κλικ στη φράση ''Παλαιότερες αναρτήσεις'' μέχρι να φτάσετε στην τελευταία

Επιλέγοντας με ένα κλικ πάνω στον τίτλο, ανοίγει όλο το κείμενο για να το διαβάσετε.

Καλή ανάγνωση

24/3/11

Για τη Maggie



Πως διαφεντεύεις έτσι τις σκέψεις σου κι ανάλαφρα τις σκορπάς στο άδειο χαρτί; Γάργαρο νεράκι ο λόγος σου που κυλάει-κυλάει και φτάνει με την πρώτη ρουφηξιά κατ’ ευθεία στην ψυχή. Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά του λογοτέχνη. Να δροσίζει ψυχές. Να δίνει λόγο ύπαρξης στην καθημερινότητα, σαν το ποίημα του Γ Ρίτσου που μας μιλά για μια γιαγιά που σταυροπόδι στην αυλή της, καθαρίζει φρέσκα φασολάκια.
Να φωτογραφίζει το πέταγμα του σπίνου την ώρα που άφηνε την τελευταία σταγόνα νερού, να ξεκουράζεται πάνω στο φύλλο του πλάτανου, γιατί τον τρόμαξε το θρόισμα της πατημασιάς, κάποιου απρόσκλητου επισκέπτη.
Να μας κάνει να ζηλέψουμε, γιατί δεν ήμασταν εκεί, δίπλα στο τραπεζάκι της κεντρικής πλατείας, την ώρα που  έπινες τον καφέ σου χθες και χτένιζες τις σκέψεις σου, αυτές που μας χάρισες το βράδυ με τον τίτλο «Ρεαλισμός»

3 σχόλια:

Unknown είπε...

:)))

(δεν χρειάζονται λέξεις)

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικές εικόνες! Με έντονο άρωμα Καλοκαιριού.... γεια σου κι απο μένα ομότεχνε :)

Κωνσταντίνος Μαντζούρης είπε...

Viviana
Τα λόγια που διάβασες είναι αφιερωμένα σε υπαρκτό πρόσωπο φίλη του blog
Πιστεύω και εύχομαι να της μοιάσεις.
Σ' ευχαριστώ που άφησες τα χνάρια σου στα κείμενά μου. Ελπίζω να τα λέμε
Φιλιά