ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Στη δεξιά στήλη με ην ονομασία ''ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ'' βλέπετε τις λέξεις κλειδιά (ετικέτες) που η κάθε μια σε παραπέμπει (αφού την επιλέξετε) σε κάθε ενότητα (Θεματολογία)

πχ Κάνοντας ΚΛΙΚ στη λέξη "ΝΟΥΒΕΛΕΣ" αυτόματα θα έρθουν στο προσκήνιο όλες οι αναρτήσεις αυτού του είδους (μόνο οι τίτλοι)

Φυσικά η σελίδα δεν χωρά όλες τις αναρτήσεις γιαυτό, στο τέλος της σελίδας καντε κλικ στη φράση ''Παλαιότερες αναρτήσεις'' μέχρι να φτάσετε στην τελευταία

Επιλέγοντας με ένα κλικ πάνω στον τίτλο, ανοίγει όλο το κείμενο για να το διαβάσετε.

Καλή ανάγνωση

26/7/13

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ




Τριανταπέντε χρόνια περάσαμε μέσα από τους δρόμους της ζωής λες μόνο για ν’ ασπρίσουμε. Γέμισε η γκλάβα μας γνώσεις κι εμπειρίες για να τις απλώνουμε τώρα σαν πραμάτεια σε λαϊκή αγορά, σν πώς να ‘χαμε και πελατεία; Εγώ για σένα κι εσύ για μένα.
Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω, τι στο διάολο τα θέλαμε και καθόμασταν νύχτες ολάκερες, μέρες απανωτές και ρουφάγαμε σταγόνα-σταγόνα όλη της εποχής τη διανόηση. Αριστερή φιλοσοφία με τη σχετική της κουλτούρα και Καζαντζάκης, Τσε Κώστας Χατζής και νέο κύμα στην Πλάκα. Ναι ‘’εμείς του 60 οι εκδρομείς’’ που λέει και το τραγούδι του Νιόνιου. Για πού τραβούσαμε άραγε; Το μάθαμε ποτέ φίλε μου Γιάννη; Εγώ ακόμα αναρωτιέμαι.
Χρόνια συλλέκτες τεκμηρίων. Βάλαμε ρότα αριστερή και μας ήρθαν όλα Δεξιά (με την πολιτική έννοια του όρου). Μα τίποτα στο διάολο δεν καταφέραμε; Γιατί μωρέ Γιάννη; Μήπως οι άλλοι ήταν περισσότεροι; Που πήγαν οι κόποι από τη δική μας επανάσταση; Τι κρίμα να μιλούν γι αυτή σήμερα, μόνο μερικοί χαζορομαντικοί συγγραφείς, για να μην πω γι αυτούς που την έκαναν γαργάρα τη δουλειά κι έφτυσαν και το κουκούτσι ακόμα.
Ναι κι εσύ κι εγώ παραδεχόμαστε σήμερα πως νικηθήκαμε κατά κράτος. Αφού δεν ήμασταν ικανοί να κουλαντρίσουμε τα του οίκου μας, τι τις θέλαμε τις επαναστάσεις;

ΙΟΥΛΙΟΣ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: