ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Στη δεξιά στήλη με ην ονομασία ''ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ'' βλέπετε τις λέξεις κλειδιά (ετικέτες) που η κάθε μια σε παραπέμπει (αφού την επιλέξετε) σε κάθε ενότητα (Θεματολογία)

πχ Κάνοντας ΚΛΙΚ στη λέξη "ΝΟΥΒΕΛΕΣ" αυτόματα θα έρθουν στο προσκήνιο όλες οι αναρτήσεις αυτού του είδους (μόνο οι τίτλοι)

Φυσικά η σελίδα δεν χωρά όλες τις αναρτήσεις γιαυτό, στο τέλος της σελίδας καντε κλικ στη φράση ''Παλαιότερες αναρτήσεις'' μέχρι να φτάσετε στην τελευταία

Επιλέγοντας με ένα κλικ πάνω στον τίτλο, ανοίγει όλο το κείμενο για να το διαβάσετε.

Καλή ανάγνωση

28/7/13

ΠΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ



Το φαντάζεστε με πόσες εκπλήξεις έρχεσαι αντιμέτωπος μόλις φτάσεις στον προορισμό σου; Δεν μπορείς να φανταστείς. Θα ‘θελα όμως εξ αρχής να μην συμπεριλάβω στην ομάδα τα νέα ζευγάρια αν και τελευταία δεν με πείθουν και πολύ, ότι δεν τους αγγίζει το θέμα.
Ξέρετε τη φράση ‘’Σιγά η πατρίδα κοιμάται’’; Ε, ξεχάστε την. Ο λήθαργος τέλος. Τα συνηθισμένα καθημερινά ωράρια που μας διαφεντεύουν τη ζωή και την καθημερινότητα μας, ότι μας κάνει να υπνωτιζόμαστε λόγω της σταθερής επανάληψης, καταργείται. Εδώ, στις διακοπές ερχόμαστε ενώπιος ενωπίων. Και είναι κακό αυτό; Ναι είναι, γιατί δεν μάθαμε να ζούμε έτσι. Εντεκάμιση μήνες το χρόνο συναντούμε τη γυναίκα μας το πολύ ένα οκτάωρο. Κι αν μετρήσεις τις ώρες που έχουμε δουλειές, εντός ή εκτός σπιτιού, εμείς ή η ίδια, ο χρόνος της προσωπικής επαφής, μειώνεται δραματικά. Στο σπίτι σου δηλαδή, μπορείς να κουκουλώσεις την αδράνεια στη σχέση του γάμου, ήτε αυτή προέρχεται ένεκα αντικειμενικών δυσκολιών ήτε από φυσιολογική φθορά, ένεκα του χρόνου που παρήλθε.
Το πρώτο λοιπόν που πρέπει να συνηθίσεις και να βρεις τις σχετικές λύσεις γιατί όντως είναι ένα ζήτημα σοβαρό, είναι να είσαι δίπλα στη σύντροφο σου, σχεδόν δεκαέξι ώρες και φυσικά δεν θα πρέπει να είναι ώρες πλήξης, ούτε για σένα, αλλά ούτε και για την ίδια. Στις διακοπές πρέπει ν’ ανακαλύψεις καινούργιους ρυθμούς κι αν δεν είσαι μαθημένος την έβαψες. Εκτός κι αν πας διακοπές σε δικό σου εξοχικό, ακόμα και συγκενικό, το ίδιο κάνει, όπου εκεί έχεις μετακομίσει μαζί με τη ρουτίνα της πόλης κι επαναλαμβάνεις τη ζωή σου στους ίδιους ρυθμούς. Στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο, ότι υπήρχε και σε κάλυπτε στο σπίτι σου, απουσιάζει. Εδώ πχ πρέπει να γίνεις ξανά ρομαντικός. Ν’ ανακαλύψεις ξανά την ομορφιά του ηλιοβασιλέματος, γιατί δεν μπορείς να το αγνοήσεις όταν θα περνά μεγαλόπρεπα από μπροστά σου την ώρα που απολαμβάνεις τη φραπεδιά σου στο ημεροβίγλι. Εκείνη την ώρα τι θα πεις στη σύντροφο σου;
-         Αγάπη μου κοίταξε σε παρακαλώ στο συρτάρι, πληρώσαμε το λογαριασμό της ΔΕΗ;
Στις διακοπές πρέπει να ξαναθυμηθείς να πίνεις το ουζάκι σου με την αγαπημένη σου σύντροφο, κοιτάζοντάς την στα μάτια κι όχι να ψάχνεις με κοφτές ματιές να ονειρεύεσαι την κορμάρα που κάθεται ακριβώς πίσω από την πλάτη της γυναίκας σου και ν’ αναπολείς περασμένα μεγαλεία. Πάνω απ’ όλα πρέπει να ξανασυνηθίσεις να μιλάς, όπως της μιλούσες τότε που της έταζες τον ουρανό με τ’ άστρα. Την έχουνε αυτή την εμμονή οι γυναίκες, να θέλουν σε τέτοιες στιγμές να τις ξαναφλερτάρεις, γιατί αλλιώς φιλαράκο μου, φοβάμαι πως θ’ αναγκασθεί να το εισπράξει από τον τυπάκο της παραλίας που από την πρώτη μέρα την έχει κοζάρει για τα καλά.
Και κάτι τελευταίο. Δυστυχώς ή ευτυχώς, το δωμάτιο της κρεβατοκάμαρας (ιδιαίτερα αν είστε σε νησί) δεν έχει καμία σχέση με του σπιτιού σου. Εδώ οι επιδόσεις σου πρέπει να ξαναποκτήσουν φαντασία και διάρκεια, για να μη γίνεις κατά λάθος η αφορμή κάποιες κακές σκέψεις που αναμφισβήτητα περνούν από τα μυαλά των γυναικών τις ώρες της σπιτικής ρουτίνας, να βρουν πρόσβαση για επαλήθευση. Οι ψαγμένοι λένε πως για να είναι επιτυχημένες οι διακοπές με τη σύζυγο μας, πρέπει να κοστίζουν όσο θα κόστιζαν κι αν θα ήμασταν με τη γκόμενά μας.
Αν τίποτα απ’ όλα αυτά δεν σου συμβεί κι όλα θα κυλίσουν ομαλά, τότε φίλε μου ξανασκέψου την πιθανότητα, μήπως κάτι δεν πάει καλά στο γάμο σου. Μήπως αυτή η γαλήνη που απολαμβάνεις είναι μια γλυκιά ραστώνη που βολεύει και τις δυο πλευρές ή στη χειρότερη περίπτωση, μήπως κρύβει ένα μήνυμα του στυλ ‘’Δε γαμιέσαι ρε μαλάκα, που θ’ ασχοληθώ μαζί σου’’
Λέω μήπως;

ΙΟΥΛΙΟΣ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: