ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Στη δεξιά στήλη με ην ονομασία ''ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ'' βλέπετε τις λέξεις κλειδιά (ετικέτες) που η κάθε μια σε παραπέμπει (αφού την επιλέξετε) σε κάθε ενότητα (Θεματολογία)

πχ Κάνοντας ΚΛΙΚ στη λέξη "ΝΟΥΒΕΛΕΣ" αυτόματα θα έρθουν στο προσκήνιο όλες οι αναρτήσεις αυτού του είδους (μόνο οι τίτλοι)

Φυσικά η σελίδα δεν χωρά όλες τις αναρτήσεις γιαυτό, στο τέλος της σελίδας καντε κλικ στη φράση ''Παλαιότερες αναρτήσεις'' μέχρι να φτάσετε στην τελευταία

Επιλέγοντας με ένα κλικ πάνω στον τίτλο, ανοίγει όλο το κείμενο για να το διαβάσετε.

Καλή ανάγνωση

6/3/17

Η οδική συμπεριφορά του Ελληνα

Σήμερα δεν θα ασχοληθούμε με την φιλολογία. Στην κατηγορία ´´σχόλια συντάκτη´´ θέλω να καταθέσω σήμερα ένα σχόλιο που αφορά την κάκιστη συνήθεια του Έλληνα, και αφορά την οδική του συμπεριφορά. Σιγά τώρα τι μας είπες, μας τα ´παν κι άλλοι. Και λοιπόν; Θα πάψουμε να τους μιλάμε; Θα συνεχίσουμε να τους προσπερνάμε; Εγώ θα τα λέω, τουλάχιστον έτσι για εκτόνωση.


Λοιπόν. Εγώ θέλω να δούμε τον Έλληνα, όχι την ώρα που οδηγεί και ποια είναι τα λάθη που κάνει, μεγάλο κεφάλαιο βέβαια κι αυτό, αλλά υπάρχουν κι άλλα. Το αστέρι του Έλληνα οδηγού λάμπει κι όταν ακόμα είναι σταματημένος. Αχ πόσα πράγματα στερείται αυτός ο λαός. Κι επί του προκειμένου; Να το πω, δεν έχει στοιχειώδη αντίληψη ‘’χωροταξίας’’ Εσείς δώστε του όποια άλλη ονομασία νομίζετε. Να προσπαθήσουμε να τα αριθμήσουμε; Ίσως είναι καλύτερα.


1) Δεν έχει λοιπόν την αίσθηση του χώρου. Στο παρκάρισμα πχ θα τραβήξει χειρόφρενο εκεί που θα τον πάει η φόρα του αυτοκινήτου. Λίγο μπροστά ή λίγο πίσω για να παρκάρει κανείς άλλος, δεν έχει, κι έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που ένα αυτοκίνητο, πιάνει τρείς θέσεις.


2) Πολλές φορές κάθετα στο δρόμο θέλουν να έχουν πρόσβαση αυτοκίνητα που παρκάρουν στον ακάλυπτο χώρο του σπιτιού τους, όχι και τόσο νόμιμη διαδικασία γιατί θέση παρκινγκ νοείτε μόνο το υπόγειο γκαράζ και η πιλοτή της πολυκατοικίας. Και να ο άνετος Ευρωπαίος πολίτης Ελληνικής καταγωγής. Θα παρκάρει κανονικά στον δρόμο κι αν τύχει να είσαι εσύ αυτός που κλείστηκε, ψάξε εκεί τριγύρω. Θα τον συναντήσεις χαμογελαστό, νασου λέει, ότι εδώ ήτανε, στην ταβέρνα και είχε το νου του. Τώρα αν εσύ έκανες ένα τέταρτο να τον ανακαλύψεις, λίγη σημασία έχει.


3) Στους μεγάλους χώρους ελεύθερου παρκινγκ, εκεί ο Έλληνας ζωγραφίζει. Σας έχει τύχει να σας έχουν ´´χτίσει´´ κανονικά; Εμένα κάποτε δίπλα από το λιμάνι του Ναυπλίου. Αν και υπάρχει μια σχετική διαγράμμιση, πολλές φορές καταστρατηγείται. Εκεί λοιπόν αναγκάστηκα να διανυκτερεύσω χωρίς τη θελησή μου, αφού μου ήταν αδύνατον να βρω δρόμο διαφυγής. Και μην ακούσετε τη σύντροφό σας που ωρύεται ´´πάρε γρήγορα την αστυνομία για να μάθει ο παλιοαλήτης´´ Ηρθανε αλλά δεν επιλαμβάνονται του περιστατικού. Η αστυνομία μου είπανε, δεν είναι ταξιθέτριες.


4) Να πούμε τώρα ότι παρκάρει πάνω σε στροφές, ασήμαντη λεπτομέρεια. Το πιο τρελό το είδα στη Γλυφάδα. Αυτοκίνητο έχει παρκάρει με τη μούρη στην πρόσοψη ενός περιπτέρου, πέντε πόντους πριν το ακουμπήσει.


5) Τώρα ανακάλυψαν και νέα κρυψώνα. Παράδειγμα. Στην πολυκατοικία μας που ο μηχανικός είχε την ατυχή έμπνευση να φτιάξει την κεντρική είσοδο στο πλάι, έχει τον ακάλυπτο της χώρο στην πρόσοψη του δρόμου κι επειδή αυτή η πρασιά (έτσι λέγεται) έχει τσιμενταριστεί, γιατί αν παρέμεινε χώμα ή γκαζόν δεν θα υπήρχε πρόβλημα, ανεβαίνουν και παρκάρουν σαν να είναι σπίτι τους κι εγώ που μένω εκεί δεν το κάνω, άσε που αρκετές φορές μας κλείνουν τον μόλις ενάμιση μέτρο διάδρομο στην πλαϊνή είσοδο.





Αυτά για την ώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: