ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Στη δεξιά στήλη με ην ονομασία ''ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ'' βλέπετε τις λέξεις κλειδιά (ετικέτες) που η κάθε μια σε παραπέμπει (αφού την επιλέξετε) σε κάθε ενότητα (Θεματολογία)

πχ Κάνοντας ΚΛΙΚ στη λέξη "ΝΟΥΒΕΛΕΣ" αυτόματα θα έρθουν στο προσκήνιο όλες οι αναρτήσεις αυτού του είδους (μόνο οι τίτλοι)

Φυσικά η σελίδα δεν χωρά όλες τις αναρτήσεις γιαυτό, στο τέλος της σελίδας καντε κλικ στη φράση ''Παλαιότερες αναρτήσεις'' μέχρι να φτάσετε στην τελευταία

Επιλέγοντας με ένα κλικ πάνω στον τίτλο, ανοίγει όλο το κείμενο για να το διαβάσετε.

Καλή ανάγνωση

30/4/10

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ & ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.


Άμα την πρόσληψη σας, αποφασίζετε ξεκάθαρα με τον εαυτό μας σε ποιο κόμμα ανήκετε. Οι παληνοδίες και οι αναποφάσιστοι διώκονται ποινικώς.

Αποφασίζεις σε ποιο τρενάκι θα ανέβεις. Η διαδρομή να ξέρεις είναι one way και Non stop. Είναι άκρως επικίνδυνο η κάθοδος κατά την πορεία γιατί μπορεί να προκύψουν απρόβλεπτες συνέπειες.

Υποχρέωση για συμμετοχή σε απεργία δεν είναι υποχρεωτική. Όσα γνωρίζετε ή θυμάστε από τον σχετικό νόμο, έχουν καταστρατηγηθεί στην πράξη. Νόμος είναι ο νόμος της παράταξης που υποστηρίζετε. Κοντολογίς : απεργείτε όταν απεργούν κι οι άλλοι και εργάζεστε όταν εργάζονται κι οι άλλοι. Κίνδυνος να σας αποκαλέσουν απεργοσπάστη δεν υφίσταται γιατί φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη. .Γι’ αυτό δεν χρειάζεται να απολογείσαι και να λέτε «Χρωστάω δάνεια, δεν έχω μια , κλπ»

Εάν σας πιάνουν κρίσεις λογοδιάριας, φροντίστε να ελαττώσετε το κουσούρι. Θα σας κάνει κακό.

Μην ασκείτε κριτική σ’ ότι βλέπετε ή ακούτε. Σίγουρα δεν θα έχετε δίκιο. Υπάρχουν πάνω από σας άτομα που γνωρίζουν τα πάντα, οπότε εσείς μάλλον μαλακίες θα πείτε.

Μην ξεχνάτε οι ευεργετιθέντες να ανταποδίδετε τη βοήθεια που σας παρασχέθηκε. Το τίμημα δεν είναι ακριβό. Πολλές φορές η σιωπή σας, αρκεί.

Εάν στο βάθος του μυαλού σας υπάρχει σκέψη για εξέλιξη της καριέρας σας, παραχωρήστε όσες φορές μπορείτε το δικαίωμα στις καλοκαιρινές διακοπές και δώστε προτεραιότητα στους ήδη υπάρχοντες προϊσταμένους.

Για τις γυναίκες της παραπάνω κατηγορίας που έχουν υποχρεώσεις και στο σπίτι τους, καλό είναι να σκεφτούν την πρόσληψη οικιακής βοηθού, ώστε να παραμένουν ξεκούραστοι και δυνατοί στην άσκηση των καθηκόντων τους στο γραφείο. Μπορεί να παίρνετε τα ίδια χρήματα με τους άλλους συναδέλφους σας αλλά εσείς οριστήκατε για να φυλάτε Θερμοπύλες.

Προσέξτε καλά με ποιους κάνετε παρέα. Μπορεί ο «φίλος σας» να μην τυγχάνει της συμπάθειας των συνδικαλιστών που υποστιρήζεις.

Μην επαναπαύεστε εάν εσείς κι οι φίλοι σου ανήκετε στο ίδιο κόμμα. Η υποχρέωση σας να το επαληθεύετε διαρκώς είναι απαραίτητη.

Στις συνελεύσεις το ξέρω, σπάνια μιλάτε. Θα μιλήσουν για σας οι κενολόγοι. Μην απορήσετε μα πως στο διάολο τα βρίσκουν και τα λένε. Προπαντός μην παραξενευτείτε για ότι ακούτε. Ο κανόνας της πολιτικής ισχύει κι εδώ. Η πλειοψηφούσα παράταξη είναι πουλημένη και η μειοψηφία υπόσχετε την κάθαρση..

Είναι αυτονόητο ότι η συμμετοχή σας σε απεργιακές κινητοποιήσεις εξαρτάται από την στάση ή άποψη των συνδικαλιστικών πατέρων. Κάθε αντίθετη κίνηση θεωρείτε υπονομευτική, κινδυνεύετε δε να υποστείτε τον χλευασμό των αγίων πατέρων ή να διαπομπευτείτε ως δωσίλογος.

Η συνδιαλλαγή (με την καλή έννοια) με αντίπαλες παρατάξεις ή συλλόγους, γίνεται μόνο από τους εκλεγμένους εκπροσώπους, γι’ αυτό μην απορείτε και μην σχολιάζετε τυχών συνευρέσεις μεταξύ των. Η δική σας συμμετοχή σε αυτές δεν είναι απαραίτητη.

Τέλος εάν έχετε οιανδήποτε άποψη να προτείνετε, για τον απεγκλωβισμό της διχόνοιας και την  ευχής έργου ενοποίησης των συλλόγων, καλό είναι να το πράξετε λίγο πριν τη συνταξιοδότηση σας, γιατί νωρίτερα δεν βλέπω να έχετε μέλλων σ’ αυτή την υπηρεσία.


Τα παραπάνω αποτελούν τη συνισταμένη της εμπειρίας των είκοσι πέντε χρόνων μου στο Δημόσιο. Ίσως να βρίσκετε λίγο υπερβολικές τις απόψεις αυτές. Θα έλεγα όμως ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, όλα, σε μικρό ή σε μεγάλο βαθμό, έχουν συμβεί..
Καλοί μου φίλοι πάψτε να νερώνετε το κρασί σας, προσποιούμενοι τους ειρηνοποιούς ή τους διαλλακτικούς. Δεν βλέπετε πως στο ποτήρι σας δεν απέμεινε άλλο κρασί παρά σκέτο νεράκι;

ΥΓ
Τα πρόσωπα που υπαινήσομαι δεν είναι φανταστικά και τα γεγονότα δεν είναι μύθος. Για κάθε έναν που ενδεχομένως θίγεται από τα αναφερόμενα, πριν εξαπωλίσουν μύδρους, ας κοιτάξουν καλύτερα τα μούτρα τους στον καθρέπτη μπας και ξυπνήσουν.
Αν εν τη ρύμη του λόγου κοντά στα ξερά κάηκαν και κάποια χλωρά, με το μπαρδόν συνάδελφοι.
Αν κατάφερα να ανοίξω τα μάτια έστω και ενός, θεωρώ πως είναι κατόρθωμα διότι « οι καιροί ου μενετοί εισί»

Απρίλιος 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: