ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Στη δεξιά στήλη με ην ονομασία ''ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ'' βλέπετε τις λέξεις κλειδιά (ετικέτες) που η κάθε μια σε παραπέμπει (αφού την επιλέξετε) σε κάθε ενότητα (Θεματολογία)

πχ Κάνοντας ΚΛΙΚ στη λέξη "ΝΟΥΒΕΛΕΣ" αυτόματα θα έρθουν στο προσκήνιο όλες οι αναρτήσεις αυτού του είδους (μόνο οι τίτλοι)

Φυσικά η σελίδα δεν χωρά όλες τις αναρτήσεις γιαυτό, στο τέλος της σελίδας καντε κλικ στη φράση ''Παλαιότερες αναρτήσεις'' μέχρι να φτάσετε στην τελευταία

Επιλέγοντας με ένα κλικ πάνω στον τίτλο, ανοίγει όλο το κείμενο για να το διαβάσετε.

Καλή ανάγνωση

20/7/16

ΑΘΕΝΗΣ Η ΚΛΑΨΟΜΟΥΝΗΣ;


Το θέμα που ακολουθεί σκοπό έχει ν’ αναδείξει τα προβλήματα που δημιουργούνται στον άνθρωπο, όταν τα συμπτώματα της πάθησης του, μπερδεύονται με καθημερινά ανθρώπινα κουσούρια.
Η γνωμάτευση των γιατρών ήταν «Χρόνιο οργανικό ψυχοσύνδρομο» Καρατσεκαρισμένο με κλινικές εξετάσεις νοσηλεία στο νοσοκομείο και δέκα χρόνια τώρα φαρμακευτική αγωγή.
Και λοιπόν;
Ναι, για τους άπιστους Θωμάδες υπάρχει και το λοιπόν. Τι έλεγε αυτός ο κύριος; Αν δεν ακουμπήσω το δάκτυλό μου στα σημάδια που άφησαν τα καρφιά, εγώ δεν πιστεύω τίποτα. Για κοίτα ζημιά που πάθαμε. Τι κάνουμε τώρα που αυτή η ριμάδα η πάθηση δεν έχει σημάδια εμφανή. Μόνο η ψυχούλα σου το ξέρει που από το πρωί ίσα με το βράδυ ψυχανεμίζεται σαν το μικρό σκαρί που αγκυροβόλησε στην άκρη του γιαλού κι ο αγέρας το απειλεί πως θα το συντρίψει πάνω στα βράχια. Κι εσύ το φοβάσαι αυτό, πως κάποια μέρα μπορεί να συμβεί. Αυτό σε κάνει ευάλωτα, λίγο φοβητσιάρη. Σε κάνει να νοιώθεις ανασφάλεια. Γυρεύεις περισσότερη αγάπη και φροντίδα από τους γύρω σου. Και να θέλεις δεν μπορείς να κρύψεις πως είσαι ανασφαλής. Αυτά και μερικά άλλα κουσούρια που αποκτάς, ένεκα της πάθησης σου και μετατρέπεσαι σ’ ένα πιστό αντίγραφο χαρακτήρα, αυτού που ο λαός σήμερα με μια λέξη τον χαρακτηρίζει ως «κλαψομούνι»
Όσο κι αν ωρύεσαι εσύ πως δεν έχεις καμιά σχέση με αυτόν τον χαρακτηρισμό, τόσο η εμμονή σου σε κάνει γκρινιάρη, επίμονο και τελικά κουραστικό. Ο κόσμος δεν ξέρει τι θα πει «Χρόνιο οργανικό ψυχοσύνδρομο» Ο κόσμος κρίνει αυτό που βλέπει και εκδίδει τη δική του γνωμάτευση «κλαψομούνης» και δεν πα να χτυπιέσαι εσύ. Στου κουφού την πόρτα……..
Κι αντί ν’ ανακαλύψεις από τους ανθρώπους σου (τουλάχιστον απ’ αυτούς) τις συμπεριφορές εκείνες που θα σου χρειαστούν ως βάλσαμο για την αντιμετώπιση της πάθησης σου, τουναντίον η μομφή τους σε τσαλακώνει, σε εξοργίζει και σου προσφέρει εν τέλει τη χειρότερη συνδρομή για την αρρώστια σου.
Γι αυτό λοιπόν να παρακαλάτε τον καλό θεούλη, αν είναι να το φέρει η μοίρα σου να πάσχεις από κάτι η πάθησή σου να έχει οφθαλμοφανή σημάδια για να τύχης της συμπόνιας από τους γύρω σου. Με τον καρκίνο πχ σου πέφτουν τα μαλλιά. Στις εγχειρήσεις καρδιάς έχεις μια τομή από το λαιμό ισα με τα νύχια. Για τέτοια περιστατικά μιλάμε για να μη αναγκάζονται οι έρημοι οι κολλητοί σου να σε μπερδεύουν με τον τύπο του «κλαψομούνη»

ΙΟΥΛΙΟΣ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: