ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Στη δεξιά στήλη με ην ονομασία ''ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ'' βλέπετε τις λέξεις κλειδιά (ετικέτες) που η κάθε μια σε παραπέμπει (αφού την επιλέξετε) σε κάθε ενότητα (Θεματολογία)

πχ Κάνοντας ΚΛΙΚ στη λέξη "ΝΟΥΒΕΛΕΣ" αυτόματα θα έρθουν στο προσκήνιο όλες οι αναρτήσεις αυτού του είδους (μόνο οι τίτλοι)

Φυσικά η σελίδα δεν χωρά όλες τις αναρτήσεις γιαυτό, στο τέλος της σελίδας καντε κλικ στη φράση ''Παλαιότερες αναρτήσεις'' μέχρι να φτάσετε στην τελευταία

Επιλέγοντας με ένα κλικ πάνω στον τίτλο, ανοίγει όλο το κείμενο για να το διαβάσετε.

Καλή ανάγνωση

1/11/16

Πτώχευσε το κράτος ή ο νους μας;

Το σχόλιο της ημέρας:   Πτώχευσε το κράτος ή ο νους μας;

(Το κείμενο είναι λίγο μεγαλούτσικο, αλλά αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε κι αν δεν σας καλύπτει, μη μου στεναχωρεθείτε. Πείτε απλά ‘’πάλι μαλακίες μας γράφει ετούτος)

Δεν μπορώ να καταλάβω τι σόι λαός είμαστε εμείς. Εδώ και πέντε χρόνια έχουμε κυριολεκτικά φαλιρίσει, απόρια λανθασμένων ενεργειών των τελευταίων σαράντα ετών κι εμείς ψάχνουμε να ρίξουμε το ανάθεμα σ αυτούς που μας κυβερνούν μόλις κάτι μήνες.
Θυμούμαστε με κάθε λεπτομέρεια κάτι ψίχουλα που μας έταξαν με το πλάνο της Θεσσαλονίκης και κατατάξαμε τον εκφραστή τους στον μεγαλύτερο απατεώνα της Ελλάδας και ξεχάσαμε κάποιους άλλους που μεθύσανε τελικά  τον ήλιο μόνο με χρέη κι οδήγησαν τη χώρα στο κακό της συναπάντημα.
Απαιτούμε από το κράτος την Αρτα και τα Γιάννενα κι ανάθεμα αν υποβάλαμε ποτέ σωστή φορολογική δήλωση.
Είμαστε οι πρωτοπόροι στην αδήλωτη εργασία και τις μαύρες αμοιβές και ωρυόμαστε στα καφενεία για το κολοκράτος που δεν διόρισε εφέτος νέους δασκάλους.
Πήραμε ουκ έστιν αριθμό συντάξεων με πλαστά δικαιολογητικά που μας προμήθευσαν αυτοί που τους χαρίζαμε την ψήφο και αγανακτούμε γιατί το κράτος δεν εγγυάται τα ποσά των συντάξεων που παίρνουμε.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕ ε δεν το καταλαβαίνουμε; Εμείς θα ζητάμε ακόμα το τέλειο; Θα λέμε ΟΧΙ στις μειώσεις, ΟΧΙ στα ηφεσιακά μέτρα, ΟΧΙ στους φόρους ΟΧΙ στο λιγότερο προνομιακό Κράτος.
Θα λέμε ΝΑΙ στο Ευρώ, αλλά όχι στο Μνημόνιο. ΝΑΙ στην Ευρώπη αλλά στο διάολο να πάει η Μέρκελ με τον Σόιμπλε. ΟΧΙ στο ξεπούλημα των λιμανιών και των Αεροδρομίων αλλά ναι στην ανάπτυξη και τις ιδιωτικοποιήσεις. ΟΧΙ στην ανακεφαλοποίηση των τραπεζών με δικά μας λεφτά αλλά και ΟΧΙ στα Capital Controls που τα αποφασίζουν τελικά εκείνοι που μας δανείζουν τα λεφτά τους.

Ασε που κάποιοι πιο μπερδεμένοι γίναν οπαδοί της δραχμής χωρίς όμως να γνωρίζουν από πια κακοτράχαλα μονοπάτια περνάει αυτός ο δρόμος, όταν αυτοί οι ίδιοι κλαψούριζαν μπροστά στις κάμερες τις μέρες που τα ΑΤΜ έδιναν μόνο 60€. Πιστεύουν οι κουτόφραγκοι πως σε έξη μήνες αν σπείρεις στα χωράφια σιτάρι ή Ελλάδα θα γεμίσει τις αποθήκες. Αυτά δεν γίνονται ούτε στα παραμύθια της Χαλιμάς. Επανάσταση χωρίς πέντε ασπιρίνες στις αποθήκες μας, θα μας κάνει να πεθαίνουμε ακόμα κι από γρίπη. Επανάσταση χωρίς αποθεματικό για να πληρωθούν οι ανάγκες λειτουργίας του έρημου του κράτους μας για κάποιους μήνες, δεν γίνεται. Άρα χωρίς κράτος η αναρχία θα βασιλεύει και η μαύρη αγορά θα εξαργυρώνει ένα σπίτι με έναν τενεκέ λάδι όπως γινότανε στην κατοχή. Επανάσταση χωρίς κάποιον ηγέτη που θα εμπνέει πάλι δεν γίνεται. Επανάσταση με πολίτες που θέλουν τρια κινητά στην τσέπη επίσης δεν γίνεται. Επανάσταση από τον καναπέ, αυτό είναι που δεν γίνεται, όπως δεν γίνεται ποτέ ομελέτα, εάν δεν σπάσουνε αυγά κι εμείς είμαστε ένας λαός που ποτέ δεν θα αφήσουμε τα μπάνια μας για να τρέχουμε σε επαναστάσεις. Εμείς το πολύ-πολύ να τρέχουμε ως εθελοντές πίσω από το τροχόσπιτο του Αδώνιδος Γεωργιάδη γιατί έτσι και βγει όλο και κάποιο κοκαλάκι από την εξουσία του θα γλύψουμε γιατί αυτό είμαστε οι περισσότεροι, τσανακογλείφτες και οσφυοκάμπτες.
Δεν κάνουμε εμείς για επαναστάσεις. Εμείς που ψηφίσαμε ΟΧΙ ανάθεμα αν καταλάβαμε για ποιο λόγο το κάναμε. Να μπούμε σε μνημόνιο ή να φύγουμε από το μνημόνια, να πάμε στη δραχμή ή να κάτσουμε στ΄αυγά μας. Να τα βροντούσε όλα ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες ή να έκανε ότι έκανε στο βωμό του (όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω. Κι αφού μας φόρτωσε με το τρίτο μνημόνιο εμείς τον ξαναψηφίσαμε αλλά δεν γουστάρουμε τον ΕΝΦΙΑ ούτε το φόρο στην εκπαίδευση. Δεν θέλω να κλείνω ραντεβού με τον γιατρό μετά από έξη μήνες. Βρε σεις, είμαστε με τα καλά μας ή λαλήσαμε.

Καλά τα έλεγε εκείνος ο γραφικός δημοσιογράφος ο Χίος. ‘’Μη μου λες το πρόβλημα σου. Τι ψήφιζες τόσα χρόνια πες μου’’ Εκεί να πάμε να ζητήσουμε τα ρέστα. Αλλά αντί για ρέστα ξαναφέρουμε στο προσκήνιο τα φαντάσματα του παρελθόντος. Αναγορεύουμε σε σωτήρες μας ξανά, αυτούς που ΒΙΑΣΑΝ τα όνειρα μας.
Είμαστε εμείς για επαναστάσεις;

ΥΓ
Και μη μου πει κανείς ότι όλα τα λεγόμενά μου συγκλίνουν τελικά στην αποδοχή ΤΣΙΠΡΑ. Όχι. Κάποιος μισητός μου εχθρός σύντροφος συνδικαλιστής μου έλεγε. ‘’Πρόσεξε καλά. Πριν με κατακεραυνώσεις για τις απόψεις μου σκέψου τι έχεις στον αντίποδα να μου προτείνεις γιατί αλλιώς μου δίνεις το δικαίωμα να λέω ότι λες αρλούμπες’’
Πριν λοιπόν πετάξουμε στον Καιάδα τον Αλέξη Τσίπρα ας αποδείξουμε στους εαυτούς μας πόσο έτοιμοι είμαστε για επαναστάσεις κι από πού περνά αυτό το τρένο για να ανεβούμε. Εγώ είμαι έτοιμος και σας περιμένω.

ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: