ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Στη δεξιά στήλη με ην ονομασία ''ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ'' βλέπετε τις λέξεις κλειδιά (ετικέτες) που η κάθε μια σε παραπέμπει (αφού την επιλέξετε) σε κάθε ενότητα (Θεματολογία)

πχ Κάνοντας ΚΛΙΚ στη λέξη "ΝΟΥΒΕΛΕΣ" αυτόματα θα έρθουν στο προσκήνιο όλες οι αναρτήσεις αυτού του είδους (μόνο οι τίτλοι)

Φυσικά η σελίδα δεν χωρά όλες τις αναρτήσεις γιαυτό, στο τέλος της σελίδας καντε κλικ στη φράση ''Παλαιότερες αναρτήσεις'' μέχρι να φτάσετε στην τελευταία

Επιλέγοντας με ένα κλικ πάνω στον τίτλο, ανοίγει όλο το κείμενο για να το διαβάσετε.

Καλή ανάγνωση

1/11/16

Η ΑΠΟΧΗ

Σε άκουσα :  Η ΑΠΟΧΗ

Και είναι δυστυχώς άποψη που ισχυρίζονται πολλοί ότι δηλαδή «Η ΑΠΟΧΗ» από τις εκλογές, "εννοείται" πως είναι πολιτική πράξη. Ως πολιτική "πράξη" όμως, θα πρέπει να "παράγει" και "αποτέλεσμα" αλλά, «Πράξη» δια της απραξίας, δεν νοείται, γιαυτό και το Σύνταγμα εφαρμόζοντας σωστά την Ελληνική γραμματική, ορίζει πως η πράξη της εκλογής των αντιπροσώπων του Ελληνικού κοινοβουλίου εκφράζεται δια της ψήφου (κι ορίζει επ ακριβώς την σχετική διαδικασία.

Ας το επαναλάβουμε λοιπόν πως «Πράξη» δια της «απραξίας» δεν νοείται. Με άλλα λόγια δεν επιθυμώ να συμμετέχω στη διαδικασία σας, σας αρνούμαι, γιαυτό κι αδιαφορώ. Εδώ στηρίζεται η άλλη πλευρά και σας αρνείται το δικαίωμα να ασκείτε κριτική σ’ αυτό που εκείνοι έπραξαν.

Κατά την προσωπική και ταπεινή μου άποψη υπάρχει μια λογική επιχειρηματολογία για να στηρίξει κανείς την άρνηση του να ψηφίσει. Ποια είναι αυτή; Όταν με τη στάση σου αυτή σκοπό έχεις (άρα προσπαθεί να παράξει αποτέλεσμα) να μειώσει το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές σε ποσοστό 50%+1 οπότε με τους κανόνες της δημοκρατίας ο εκλεγμένος δεν τυγχάνει της απόλυτης πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος και διεκδικείς την ακύρωση των εκλογών.
Έτσι λοιπόν έχουν τα πράγματα. Για να ξέρουμε τι λέμε, για να μιλάμε ορθώς τα Ελληνικά και να συμμετέχουμε στην κοινωνία με θέσεις κι όχι με στείρα άρνηση.


Φίλε Κώστα, την αγάπη μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: