ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Στη δεξιά στήλη με ην ονομασία ''ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ'' βλέπετε τις λέξεις κλειδιά (ετικέτες) που η κάθε μια σε παραπέμπει (αφού την επιλέξετε) σε κάθε ενότητα (Θεματολογία)

πχ Κάνοντας ΚΛΙΚ στη λέξη "ΝΟΥΒΕΛΕΣ" αυτόματα θα έρθουν στο προσκήνιο όλες οι αναρτήσεις αυτού του είδους (μόνο οι τίτλοι)

Φυσικά η σελίδα δεν χωρά όλες τις αναρτήσεις γιαυτό, στο τέλος της σελίδας καντε κλικ στη φράση ''Παλαιότερες αναρτήσεις'' μέχρι να φτάσετε στην τελευταία

Επιλέγοντας με ένα κλικ πάνω στον τίτλο, ανοίγει όλο το κείμενο για να το διαβάσετε.

Καλή ανάγνωση

22/3/10

Να πληρώσει η Εκκλησία φόρο 20%


Δεν αντέχω την υποκρισία. Θα μου πείτε και ποιός την αντέχει. Ούτε είμαι μυγιάγγιχτος για να ενοχλούμαι με το παραμικρό. Αλλά δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ένα γεγονός, όταν μάλιστα τυχαίνει να περάσω δίπλα του. Ξέρεις καμιά φορά τα γεγονότα έρχονται εκεί που πίνεις τον καφέ σου, δίπλα σου και σε τσιγκλάνε.
Καφέ έπινα που λέτε στην πλατεία Μητροπόλεως, έξω δηλαδή από τη Μητρόπολη Αθηνών. Κατά τις δέκα περίπου το πρωί, βλέπω να καταφτάνουν στην πλατεία, καμιά τριανταριά, αγόρια και κορίτσια, κρατώντας πλακάτ στα χέρια τους. Τοποθετήθηκαν απέναντι από την εκκλησία σε θέση ώστε να φαίνονται τα μηνύματα που ήθελαν να περάσουν. Όλα νέα παιδιά, απλά παιδιά, που έδειχναν ξεκάθαρα πως δεν ανήκουν σε καμιά Ελίτ. Παιδιά της φτώχιας και του μεροκάματου δηλαδή. Τώρα συγχωρήστε με εάν εγώ θέλω να προσθέσω ακόμα, ότι ήταν παιδιά που  η εικόνας τους σου θύμιζε λιγάκι τα Εξάρχεια. Το ρεζουμέ από τα γραφόμενά τους εξέφραζαν θέσεις κατά της εκκλησίας που δεν θέλει να δεχθεί τη φορολόγηση από το κράτος.
Δεν μπορούσα να ξεφύγω από τον πειρασμό, γι’ αυτό παράτησα τον καφέ μου και πήγα κοντά τους για να μάθω περισσότερα. Δεν ήθελα πολύ για να καταλάβω περί τίνος πρόκειται για να «τοποθετηθώ» απέναντί τους.  
Αναμασούσαν συνεχώς τα περί φορολόγησης λοιπόν και που τα βγήκε η εκκλησία τα χρήματα; και τι τα θέλει η εκκλησία τα χρήματα; Να πληρώσουν κι αυτοί όπως εμείς, όπως όλος ο Ελληνικός λαός. Γιατί να πληρώνουμε τους μισθούς των παπάδων κι άλλα παρεμφερή. Θα έλεγε κανείς πως εδώ έχουμε να κάνουμε με συνειδητοποιημένους πολίτες που συντάσσονται με τα συμφέροντα του κράτους, νοιάζονται γι αυτό και φροντίζουν για την προκοπή του. Τώρα πως αυτό συνάδει με θέσεις λίγο ή πολύ εξτρίμ, του τύπου «μπάτσοι γουρούνια, δολοφόνοι» δεν το καταλαβαίνω. Εγώ δεν πείστηκα ούτε στο ελάχιστο περί της καλής προθέσεις να υπεραμυνθούν τα συμφέροντα της πολιτείας. Μου φάνταζε σαν να συμμετείχαν οι σκύλοι σε διαδήλωση που οργάνωναν οι γάτες. Πλήρης υποκρισία και κακόγουστο θέατρο. Οι περισσότεροι αμφιβάλλω αν έχουν προσφέρει ακόμα ένα ευρώ στο κράτος. Απλά τους κάθεται στο στομάχι η εκκλησία και ευκαιρίας δοθείσης ας ρίξουμε τη χολή μας τώρα που πιάνει και τόπο.
Μα θα μου πείτε, ποιος είσαι εσύ που κριτικάρεις την άποψη του άλλου και βγάζεις συμπέρασμα. Έχω κι εγώ δικαίωμα όπως ελεύθερα έπραξαν το δικό τους οι προαναφερόμενοι. Εγώ τουλάχιστον δεν είμαι ανιστόρητος γιατί όταν τοποθετείται κανείς σε θέματα που απαιτούν ιστορικές γνώσεις, εάν δεν τις έχεις γίνεσαι λαϊκιστής.
Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Η εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει καμιά σχέση με το Άγιο όρος και την περιουσία του. Αυτά είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλια κι ας μάθουμε επιτέλους να τα ξεχωρίζουμε.
Σας πληροφορώ πως σχεδόν όλοι για να μην πω όλοι οι ιεροί ναοί σε κάθε πόλη ή χωριό, δεν έχει ούτε έναν πόντο γης για περιουσιακό στοιχείο άρα προσοδοφόρο σε χρήμα. Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχει περιουσιακά στοιχεία απαραίτητα όμως για την αυτοχρηματοδότηση της για το όποιο έργο επιτελεί. Στο κάτω κάτω τουλάχιστον δεν είναι κλεμμένα όπως οι περιουσίες τόσων άλλων σαφώς μεγαλύτερη της εκκλησίας, που δεν είδα ποτέ κανέναν να διαδηλώνει έξω από αυτές, ειδικότερα τώρα. Εν τέλει ας μου πει κανείς πως ένας, ας τον πούμε οργανισμός, μπορεί να σταθεί και να επιτελέσει το έργο του χωρίς χρήματα. Και μη μου πείτε ποιό έργο. Στο κάτω κάτω επιτρέψτε σ’ αυτόν το οργανισμό να αναπροσδιορίζεται χωρίς να του υποδεικνύει κανείς τους στόχους του και τι οφείλει να πράξει.
Όμως προς τι οι φωνές και οι αλαλαγμοί  όταν ήσυχα, ξεκάθαρα, αμέσως, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως δεν είναι αντίθετος με τη σχετική διάταξη του νόμου. Επιφυλάσσεται μόνο, για όσους γνωρίζουν τα περί των οικονομικών, για την ντρίπλα που πάει να περάσει η Κυβέρνηση, να φορολογηθεί με 20% στο σύνολο των εσόδων και όχι στο καθαρό ποσό όπως γίνεται με όλο τον Ελληνικό λαό. Αυτό είναι μόνο.
Τώρα τη μεγάλη καραμέλα που όλοι αναμασούμε για την καταβολή από μέρους του κράτους της μισθοδοσίας των ιερέων. Σας θυμίζω (γιατί κανείς δεν το θυμάται και δεν το αναφέρει) ότι. Το 1952 το Ελληνικό κράτος ήλθε σε συμφωνία με την εκκλησία και παραχωρήθηκε σ’ αυτό σχεδόν όλη η ακίνητη περιουσία της. Η Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου (του γέρου της Δημοκρατίας) χωρίς αυτό να περιλαμβάνεται στη συμφωνία, αποφάσισε από ευγνωμοσύνη να ευχαριστήσει την Εκκλησία, για την απλόχερη δωρεά της και να θεσπίσει νόμο που θα αναλάμβανε το κράτος τη μισθοδοσία των ιερέων. Θα δανειστώ κι εγώ ένα λαϊκίστικο παράδειγμα και θα ρωτήσω. Γιατί δεν αντέδρασε κανείς όταν διορίστηκαν δέκα (ναι δέκα) χιλιάδες αγροφύλακες (ας μην πω όμως τίποτα για την ανάγκη της ύπαρξης των) Γιατί;
Εν κατακλείδι ας αποφασιστεί επιτέλους η διακοπή του εναγκαλισμού, κράτους και Εκκλησίας (ούτε και σ’ αυτό το θέμα έχει εκφραστεί αντίθετη άποψη) για να τελειώνουμε. Και κάτι ακόμα. Τι Δημοκρατία είναι αυτή που ενώ το 95% του Ελληνικού λαού, θέλει να δηλώνει Χριστιανός Ορθόδοξος (Θα το διαπιστώσετε αυτό σε λίγες μέρες στις εκκλησιές όλης της Ελλάδος) οι μειοψηφία να τους καταδικάζει και να τους ταυτοποιεί συλήβδην με το επάρατο παπαδαριό που ασελγούν ενάντια στην πίστη τους.  Εγώ ασπάζομαι την ύπαρξη σου κι ας μην συμφωνώ. Εσείς γιατί πυροβολείτε;

ΜΑΡΤΙΟΣ 2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε καλήτερα σήμερα να δηλώνεις Χούλιγκαν παρά Χριστιανός. Θα είσαι σίγουρα πιο αποδεκτός στην κοινωνία, αλοιώς είσαι ντεμοντέ.

Ανώνυμος είπε...

καλα τα λες