ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Στη δεξιά στήλη με ην ονομασία ''ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ'' βλέπετε τις λέξεις κλειδιά (ετικέτες) που η κάθε μια σε παραπέμπει (αφού την επιλέξετε) σε κάθε ενότητα (Θεματολογία)

πχ Κάνοντας ΚΛΙΚ στη λέξη "ΝΟΥΒΕΛΕΣ" αυτόματα θα έρθουν στο προσκήνιο όλες οι αναρτήσεις αυτού του είδους (μόνο οι τίτλοι)

Φυσικά η σελίδα δεν χωρά όλες τις αναρτήσεις γιαυτό, στο τέλος της σελίδας καντε κλικ στη φράση ''Παλαιότερες αναρτήσεις'' μέχρι να φτάσετε στην τελευταία

Επιλέγοντας με ένα κλικ πάνω στον τίτλο, ανοίγει όλο το κείμενο για να το διαβάσετε.

Καλή ανάγνωση

31/5/10

Δέκα λόγοι για να μην κάνετε εξωσυζυγική σχέση

Το κείμενο το συνάντησα τυχαία Σ αυττό το blog (http://xorismenimana.blogspot.com/) θα βρεί κανείς πραγματική βοήθεια σε θέματα σχέσεων-γάμου-οικογένειας.
Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ (με τα κοκκινα γραμματα) ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΑΙ ΣΤΟ BLOG

By ANASA

Σήμερα το πρωί δούλευα στον υπολογιστή και έπεσα πάνω σε ένα άρθρο με τίτλο " 8 τρόποι για να είναι επιτυχής μια εξωσυζυγική σχέση". Από περιέργεια, έβαλα "εξωσυζυγική σχέση" σε μια αναζήτηση. Σοκαρίστηκα από αυτό που βρήκα:
"Ποιος αξίζει να έχει μια εξωσυζυγική σχέση;" ... "Η ζωή είναι σύντομη, γι’αυτό κάντε εξωσυζυγική σχέση"!
Επιτρέψτε μου να σας πω πως δεν υπάρχουν καλοί λόγοι για εξωσυζυγική σχέση! Ναι, η ζωή είναι σύντομη .. αλλά οι σχέσεις αυτές δεν την κάνουν διαρκέστερη και φυσικά δεν την καθιστούν απολαυστικότερη!

Ως αποτέλεσμα των διαπιστώσεών μου, αποφάσισα να γράψω τη δική μου λίστα! Είναι τυχαία και μη επιστημονική. Αυτοί οι 10 λόγοι είναι μερικοί από τους πολλούς που έχω διαπιστώσει από εμπειρία ζωής. Αρκετές φορές στη ζωή μου είχα να αντιμετωπίσω τέτοιες καταστάσεις καλούμενη από φίλους ως «πυροσβέστης» στη στιγμή της κρίσης, την ώρα που οι ίδιοι ήταν στα πρόθυρα διάλυσης του γάμου τους. Αιτία στις περισσότερες περιπτώσεις, το «άλλο πρόσωπο». Απευθύνω λοιπόν επείγουσα προειδοποίηση. Όσοι έχετε σκοπό να το κάνετε, ξεχάστε το κι όσοι το έχετε ήδη κάνει , διαγράψτε το! Δεν σας αρέσει η ιδέα; Διαβάστε παρακάτω κι ίσως αλλάξετε γνώμη.

~ 10 λόγοι για να μην κάνετε εξωσυζυγική σχέση ~
(δεν υπάρχει συγκεκριμένη σειρά , ούτως ή άλλως με όποια σειρά κι αν μπουν, επηρεάζουν ολόκληρη τη ζωή σας παρά πολύ!)


1. Είναι λάθος.! (Είμαι απόλυτα βέβαιη ότι γνωρίζετε ήδη ....)
Δεν έχει σημασία από πού είσαι, τι Θεό πιστεύεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι και οι σύγχρονες κοινωνίες συμφωνούν: η απιστία είναι λάθος! Θυμηθείτε τις υποσχέσεις ... Θα πρέπει να σπάσουν! Είναι απλό να υπόσχεσαι ενώπιον Θεού και ανθρώπων και μετά να αθετείς τον ίδιο σου τον όρκο; Η επιλογή ήταν δική σας να παντρευτείτε τον άνθρωπο που θεωρήσατε ιδανικό σύντροφο για εσάς

2. Ο σύντροφός σας δεν το αξίζει!
Τον/την παντρευτήκατε , διότι τον/την αγαπούσατε! Μόνο και μόνο επειδή δεν μπορείτε να αισθάνεσαι πλέον κοντά , δεν σημαίνει ότι αξίζει να τον/την πληγώσετε! Αν έχετε προβλήματα με το γάμο σας, μια εξωσυζυγική σχέση δεν λύνει τα προβλήματα, αντιθέτως τα παρατείνει και τα διαιωνίζει. Μπορείτε απλά να προσθέσετε περισσότερα σκουπίδια σε έναν αγώνα μάταιο. Εάν αισθάνεστε πως ο γάμος σας καταρρέει, αναζητήστε καλύτερα μια συμβουλή από ειδικό (σύμβουλους γάμου τους λένε), ή κάντε μια προσπάθεια οι ίδιοι να αλλάξετε νοοτροπία και να έρθετε κοντά με τον σύντροφό σας. Μη ξεχνάτε πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πληγώνει τον άλλο, να τον κάνει να υποφέρει. Και δεν το έχετε ούτε κι εσείς!

3. Ο ενθουσιασμός που αρχικά μπορεί να αισθάνεστε, σύντομα θα τελειώσει ...
Στη συνέχεια, μπορείτε να εξαντληθείτε προσπαθώντας να κρύψετε τις αλλαγές νομίζοντας πως έτσι θα καλυφθείτε, όμως ξέρετε ενδόμυχα πως τα μυστικά δεν κρύβονται από ανθρώπους που μας ξέρουν πολύ καλά.

4. Θα χάσετε το σεβασμό των φίλων σας, της οικογένειας και των συναδέλφων σας!
Χρειάζεται ένας μακρύς δρόμος για να αποκαταστήσετε την εμπιστοσύνη και σεβασμό που είχατε άλλοτε ....

5. Αυτό θα βλάψει τα παιδιά σας!
Ακόμα κι αν νομίζετε ότι είστε ένας «καλός γονέας» στα παιδιά σας , η έλλειψη χρόνου και η αδιαφορία στην οικογένεια, στον σύντροφο και στα παιδιά σας θα φανεί και θα κάνει μεγάλο κακό στους ανθρώπους σας, ειδικά στα παιδιά σας. Θυμηθείτε, Ο χρόνος με το «άλλο πρόσωπο» σας θα πάρει χρόνο από τα παιδιά σας! Ας μην ξεχνάμε ότι συχνά υποθέσεις απιστίας κατέληξαν σε διαζύγιο και τότε τίθενται θέματα επιμέλειας και επικοινωνίας. Είστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσετε; Aξίζει;

6. Θα σας κοστίσει περισσότερα χρήματα από όσα θα μπορούσατε ποτέ και είστε πρόθυμοι να δαπανήσετε…
Ξοδεύετε χρήματα προσπαθώντας να "κρύψετε" την εξωσυζυγική σας σχέση, χρήματα για νέα ρούχα, νύχτες διασκέδασης, εκδρομές, δώρα. Τα χρήματα που δαπανώνται για να φανείτε «σωστός» απέναντι στην εξωσυζυγική σας σχέση είναι χρήματα που στερείτε από την οικογένειά σας και ειδικά τα παιδιά σας. Αλήθεια, πως θα αισθανόσασταν γνωρίζοντας αυτό;

7. Καταστρέφει την ευτυχία σας!
Μπορείτε να ακούσετε από διάφορους πως εάν έχετε μια εξωσυζυγική σχέση θα είστε ευτυχείς. Είναι ψέμα! Πραγματικά θα σας κάνει κακό .....Σκεφτείτε. Μυστικά, ψέματα, κλπ. Η απώλεια της οικογένειάς σας, η απώλεια σεβασμού από τα παιδιά σας, τους δικούς σας. Και μη πιστέψετε πως δεν θα μαθευτεί. Αργά ή γρήγορα, όλα μαθαίνονται…είναι νόμος!

8. Η υγεία σας θα υποφέρει ..
Διανοητικά, πνευματικά και σωματικά πάνε όλα στη κατηφόρα! Η «απόλαυση» της απιστίας στην αρχή θα αντικατασταθεί σύντομα με άγχος, με κούραση, με διλήμματα, με σκέψεις, με αποφάσεις, με φόβο μήπως μαθευτούν όλα. Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που αντιμετώπισαν την αλήθεια που έκρυβαν με άσχημο τρόπο. Είτε γιατί κάποιος τους είδε και το γνωστοποίησε, είτε γιατί η κρυφή σχέση ενόχλησε την οικογένειά του. Υπάρχει τίποτα χειρότερο; γιατί θα πρέπει να μοιράζεστε ανάμεσα σε δυο ζωές;

9. Θα το μετανιώσετε, αυτό είναι σίγουρο.
Θα τελειώσει ... έτσι θα λέτε, αλλά δεν θα τελειώνει. Όσο θα περνά ο καιρός θα μπλέκεστε πιο βαθειά στο λάθος σας. Κι αν τελειώσει, σίγουρα δεν θα είναι ευτυχισμένο το τέλος. Δεν έχω ακούσει ένα ευτυχισμένο τέλος. Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα έχουν πληγωθεί ανεπανόρθωτα κι αυτό θα είναι το μεγαλύτερο κακό που θα κάνετε.

10. Οι περισσότεροι γάμοι ΠΟΤΕ δεν επουλώνουν τις πληγές τους, δεν επανέρχονται μετά από κάτι τέτοιο...
Είναι ευκολότερο να αποκαταστήσετε ένα δυστυχισμένο γάμο χωρίς την απιστία, από ό, τι όταν έχετε μια εξωσυζυγική σχέση! Γάμος, προσπάθεια, αποκατάσταση, συμβαίνουν .. αλλά όταν λοξοδρομείτε κάνοντας μια τέτοια σχέση, θα πρέπει να ξέρετε πως θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες της πράξης σας και θα είναι δύσκολο μετά να ανακτήσετε την εμπιστοσύνη του συντρόφου σας. Σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατο. Ο γάμος κλονίζεται και πλέον όλα επιλύονται στα δικαστήρια, το ίδιο κι ο γάμος. Διαλύσατε μια οικογένεια. Την δική σας. Άξιζε τον κόπο;;


Ο γάμος είναι δύσκολη υπόθεση. Χρειάζεται διαρκή αγώνα, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όλα χτίζονται από την αρχή. Η σχέση θέλει την βοήθεια και των δύο συντρόφων για να δυναμώσει και να αποκτήσει γερά θεμέλια. Θα πρέπει λοιπόν να αποφασίσετε. Θέλετε να είστε άλλος ένας αριθμός στη στατιστική των διαζυγίων ή να δημιουργήσετε κάτι για το οποίο θα είστε περήφανοι; Μια δυνατή, υγιή κι αγαπημένη οικογένεια.

Η απόφαση είναι δική σας.

2 σχόλια:

Menia είπε...

ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας έκανες να προτείνεις το blog μας.

She είπε...

Καλημέρα!

Πραγματικά ευχαριστούμε πολύ που το δημοσίευσες εδώ! Θα χαρούμε να είσαι στη παρέα μας και να καταθέτεις τις απόψεις σου όποτε έχεις τη διάθεση!

να είσαι καλά!